• Mon to Fri ordered before 21:30, next day delivered
  • Shipping to all European countries
  • Secure payment, in advance or afterwards
  • Order carefree

Wat is een connector?

Een UTP connector is het punt waar de UTP kabel een signaal afgeeft. De kwaliteit van een UTP kabel is afhankelijk van de connector.

De kabel connector wordt ook wel een RJ-45 connector genoemd. Net zoals UTP kabels, bestaan deze netwerk connectoren ook uit diverse categorieën. Niet elke UTP kabel heeft dezelfde dikte aderen. Het is dus ook belangrijk dat u de goede UTP connectoren bij de juiste UTP kabel heeft.

RJ-45 staat voor Registered Jack. Dit betekent dat het een geregistreerde insteekplug is. Deze connectoren ziet u ook wel terug bij analoge telefoonverbindingen, faxen of modems. Het handige van deze connector is dat u hem maar op één manier kunt aansluiten. Het verkeerd aansluiten van een UTP-connector in bijvoorbeeld een modem is niet mogelijk. Hiermee wordt echter niet bedoeld dat u de UTP kabels gegarandeerd goed aansluit in de connector. Dat vergt namelijk wel enige voorbereiding.

Een netwerk connector bestaat uit een plastic behuizing daarin met acht koperen “klemmetjes”. Als u de UTP kabel op de goede manier in de connector heeft gestopt, kunt u de klemmen indrukken. Voor het indrukken kunt u het beste gebruik maken van een RJ45-krimptang. Deze klemmen drukken dan met een soort wigvorm in de UTP kabel. Zo wordt er verbinding met de aderen gemaakt en maakt de connector ook volledig contact.

Er zijn verschillende connectoren:


RJ10 - Gebruikt voor telefoonhoorns
RJ11 - Gebruikt voor telefoon en modem kabels
RJ12 - Variant van RJ11 met 6 aansluitingen
RJ45 -  Gebruikt in netwerken

Connector

 

Please enter these characters in the following text field.

The fields marked with * are required.