• Mon to Fri ordered before 21:30, next day delivered
  • Shipping to all European countries
  • Secure payment, in advance or afterwards
  • Order carefree

Wanneer heb ik een afgeschermde kabel nodig?

Als u een netwerk aan wilt leggen, krijgt u mogelijk te maken met storingen.
Dit kan verholpen worden door afgeschermde kabels te gebruiken.

Storingen
Wanneer UTP-kabels in aanraking komen met stroom - en coax kabels kan dit storing veroorzaken, ook wel interferentie genoemd. Dit is te merken aan de dataoverdracht. De storing kan zorgen voor een zwakker of helemaal geen signaal. UTP-kabels bieden geen afscherming, waardoor makkelijker storing kan optreden.

Afscherming
Een kabel met afscherming verkleint de kans op storing. Dat komt door de afscherming. Er bestaan meerdere soorten afgeschermde kabels (U/FTP, F/UTP, S/FTP en SF/UTP).

Bij U/FTP zijn de aderparen beschermd met een folie (F). Bij F/UTP zit de bescherming onder de mantel. Deze bescherming is een folie (F).  Wanneer een kabel S/FTP afgeschermd is, is deze dubbel afgeschermd ( om de aderparen zit een folie (F) en onder de mantel zit vlechtwerk (S).  Bij SF/UTP zit de bescherming onder de mantel met een vlechtwerk (S) en folie (F). Om de aderparen zit geen bescherming. 

Door de afscherming kunnen de kabels prima langs een stroomkabel of coaxkabel liggen.

TIP!
Wanneer u gebruik maakt van afgeschermde kabels, dan is het van belang dat u ook gebruikt maakt van afgeschermde accessoires, bijvoorbeeld afgeschermde connectoren!

 

Netwerkkabel.eu verkoopt afgeschermde kabels in verschillende lengtes, kleuren en categorieën (Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7).

 UFSTP

Please enter these characters in the following text field.

The fields marked with * are required.